Subtitle

14. března 2023

CHYSTANÁ NOVINKA ZA HUMNY - DOBRÉ MÍSTO ÚJEZDEC

Při brouzdání facebookem (no jo, i mne tato slabost občas postihne) jsem narazil na tuto adresu: 

https://www.facebook.com/dobremistoujezdec


Nedalo mi to a e-mailem se spojil s novými majiteli „Koliby“. Základní otázka, po představení se, zněla:

 Dobrý den, můžete, prosím, v krátkém článku představit vaše plánované aktivity na prostoru bývalé "Koliby"? Popřípadě zaslat plakáty k chystaným akcím? Na "Bločku" by se mohly (v případě vašeho zájmu) zveřejnit. Ne každý používá facebook, určitě by se místní rádi dozvěděli co se jim děje za humny. Vlastně nám do obce "vtrhla" nová firma, inzerovaná nová možnost kulturního a společenského vyžití. 

Dobrý den,

těší nás Váš zájem a určitě budeme rádi, když o nás napíšete. Propagace není nikdy dost, proto oceníme i rady jak se na uherskobrodsku zviditelnit, přece jen jsme náplava a prozatím neznáme místní podhoubí.

Areál plánujeme využít víceúčelově. Jeho venkovní část bude sloužit k pořádání festivalů a koncertů různých žánrů. Součástí bude i venkovní bar, otevřený každý den například pro cyklisty, místní a podobně. Využití zde najdou i sportovní nadšenci, budujeme  nohejbalové hřiště a pískové hřiště pro beach volejbal. Bude zde možnost pořádání různých koštů vína, slivovic i jarmarků. Rádi přivítáme i  místní koňáky, chystáme úvaz pro koně a velké ohniště pro opékání a grilování. Děti i dospělí zde mají možnost navštívit naše zvířata a ochutnat jejich produkty. Momentálně máme kozy, ovce, veškerou vodní i hrabavou drůbež, králíky a jiné. Chceme otevřít venkovní samoobslužné okénko s přebytky z naší zahrady (zelenina, ovoce, kysané zelí, vajíčka..), kde bude možnost vyměnit tyto produkty za přebytky místních. Za areálem se buduje koupací biotop, na který navazuje kemp, s možností zaparkovat karavan nebo postavit stan. Největší rekonstrukce nás čeká s kolibou, která bude kapacitně zvětšená. Pro pořádání svateb a oslav již nyní budujeme 5 pokojů k ubytování. 

Věříme, že se areál stane velkým přínosem pro široké okolí a najdou zde vyžití i oddych děti i dospělí. 

Určitě vše nebude hned, v příloze máte i vizuál architektonického řešení koliby a „ nástřel“ grafiky.

 

Míst pro zábavu a odpočinek nikdy dost není. Vím, o čem píšu. Plány jsou to hezké.  Kdy se tedy areál bude pro veřejnost otevírat?

 A také: dost lidí má strach, že se při některých akcích bude do "široka daleka" rozléhat velký hluk v nočních hodinách. Mají se fakt čeho bát?

Areál, respektive venkovní bar, máme v plánu otevřít začátkem dubna s tím, že první akce bude na Zelený čtvrtek zde odkaz https://www.facebook.com/events/531509152386698

 a pak už bychom rádi fungovali denně i pro cyklisty a kolemjdoucí.

Co se hluku týče, také už nejsem příznivcem hraní do pozdních nočních či ranních hodin. Dále jsem nasměroval pódium opačným směrem od Újezdce a za podiem bude ještě budova z lodního kontejneru. Nicméně musíme vše vyzkoušet a otestovat a s obyvatelstvem se případně pobavit.

Mám bohaté zkušenosti s řešením a měřením hlukových limitů, dá se říct, že větší než krajská hygienická stanice, ale s akustikou to jinak než empiricky řešit nejde. Například když bylo fašankové období a chlapi v Újezdci zpívali, bylo to na kolibě krásně slyšet :-)

Filip Husák 

Děkuji za odpovědi. Necháme se tedy překvapit.

-josr-