Subtitle

20. září 2011

FOTBAL PRO ZÁBAVU

O uplynulém víkendu (17. a 18. září) se na našem fotbalovém stadionu uskutečnily dva zápasy, které ukázaly kouzlo jednoho z nejpopulárnějších sportů.

V sobotu v 16:00 začal souboj legend uherskobrodské a újezdské kopané. „Staří páni“ dokazovali, že nezapomněli nic ze své fotbalové šikovnosti. Přibyly roky, i nějaká ta kila, ale láska k fotbalu zůstala. Skoro čtyřicet borců, kteří obouvali kopačky v 80-tých a 90-tých letech předvádělo krásu této nádherné hry.

A uvědomovali si i to, co je pak čeká. Jak řekl předseda naší TJ a sám dřív výborný hráč Miroslav Soviš: „Všichni jsme šli do zápasu s vědomím , že následující dva až tři dny budou kruté, protože regenerace již není taková , jako bývala  za mlada.

Na každém ale bylo vidět, že tuto hru stále miluje a že návyky získané v mládí se hned tak nezapomínají….

…Důležité bylo, že všichni „ přežili „ a nikomu se nic nestalo.

O výsledek až tak moc nešlo, ale spíš o to znovu přinutit těla k pohybu ...

…Po zápase samozřejmě přišlo na vzpomínky a zážitky z aktivní činnosti, protože spousta hráčů oblékala jak dres Uherského Brodu, tak i Újezdce.

Akce byla plánována už na minulý rok, jako připomínka 90 – ti let od založení TJ Sokol Újezdec – Těšov, ale tenkrát ji zhatila nepřízeň počasí.“

Pro úplnost: SOKOL Újezdec-Těšov  -  ČSK Uh. Brod   2:5

 

kopie-img_2000.jpg

 

Slunné nedělní dopoledne pak dalo možnost odehrát dlouho plánovaný zápas mezi fotbalovými žáky a jejich tatínky. Mladí mají dnes ve své soutěži volný los a tak bylo nasnadě, že se termín využije pro tento pohodový duel.

Ten si samozřejmě nenechaly ujít ani zástupkyně něžného pohlaví. Maminky fandily hráčům v červených dresech - svým synům, ale dokázaly ocenit i výkon „starších kluků“.

Ještě než se začalo, už bylo veselo. Výstroj pro některé z kabiny dospělých byla asi nějak sepraná. Jak jinak si vysvětlit, že se do ní někteří nemohli nasoukat?

Pohoda panovala i během utkání. Veselé poznámky, hecování…, navíc otcové si užívali možnosti zahrát si se svými ratolestmi. Kluci zase chtěli dospělákům předvést co nejvíc ze svého umění.

Utkání hrané na 2 x 35 minut skončilo nakonec nerozhodně 9:9. Ani tady ale nešlo o výsledek. V mládežnických kategoriích máme nyní šikovné hráče a taky velmi dobré vztahy mezi rodiči. Tahle akce je umocnila. Snad časem dojde i na vytvoření tradice podobných zápasů a setkání.

 

-josr-