Subtitle

18. března 2024

BŘEZNOVÉ AKTUALITY

V pátek 23. 2. proběhla v TJ Sokol Členská schůze. Zde jsou hlavní body z ní:


Na sobotu 23. března je naplánována v areálu TJ jarní brigáda. "Sokolíci" budou rádi za každého, kdo přijde pomoci 


Při SDH Těšov už nějaký čas funguje kroužek mladých hasičů. Ti se v sobotu 9. března zúčastnili své první soutěže. A to hned mezinárodní, jejímž pořadatelem byl družební ZDH Dyčka. Škoda jen, že zatím nemůžeme ustavit kompletní mládežnické soutěžní družstvo. Na to je třeba minimálně sedm aktivních, stálých, členů. Zatím je kluků jen šest. Proto ve svých řadách další zájemce rádi uvítají. 


V Těšově a Újezdci se poslední dobou probírají změny v Osadním výboru. A také stav prostor u vlakového nádraží. Změny jsou hmatatelné, ale je nám tam v budoucnu třeba umělého kluziště? Viz úvodník místostarosty, pana Lásky,  v Brodském zpravodaji:


Možná kdyby 7. 11. 2022 na Ustavujícím zasedání zastupitelstva Uh. Brodu, nedošlo k tomu známému sportovnímu prvku (kotoulu), na Facebooku by dnes probíhaly debaty o projektové dokumentaci a přípravě budování Spolkového domu, tolik prospěšné stavby pro kulturní vyžití v našich obcích a ne o tom, jestli z chystaného prodeje budovy bývalého MNV, tzv. "čtyřicítky" zafinancujeme úpravy v bývalé mateřské školce v Újezdci pro pořádání malých rodinných oslav, či zázemí dalších kroužků (zatím ale neznám jiný nový, než ty, které jsou doposud v obcích aktivní). 





-josr-