Subtitle

12. října 2022

MALÉ FOTBALOVÉ VÝROČÍ

Včera, v úterý 11. října, tomu bylo osmdesát let, co se na hřišti "Na Pile" odehrálo fotbalové utkání mezi týmy Újezdce a Těšova. Kopaná v obou obcích existovala už od roku 1930, ale regulérní hřiště nebylo ani v jedné z nich. Po letech jednání, snažení, plánování, letech kdy se hrávalo na různých místních pláccích a na hřištích soupeřů, se všichni nadšenci dočkali. Rok 1942 byl sice rokem válečným, ale kopaná byla jediným sportem, který v těch krušných dobách německá vláda povolila. Vlastně i díky tomu byl společný oddíl znovu rozdělen do dvou samostatných (Tomáš Lekeš st., Radovan Jančář: Újezdec u Luhačovic dějiny farnosti a obce, str. 186 - 187).
Osm desetiletí od této památné události máme u nás dvě krásná travnatá hřiště, kvalitní zázemí pro hráče i diváky, plno mladých zájemců o tento nádherný sport.
Tento krátký článek je takovým malým poděkováním a vzpomínkou nadšencům, kteří kopanou do našich obcí přinesli. Václavu Šůstkovi, Janu a Rudolfu Kremplovým, Františku Šustkovi, Josefu Hanákovi, Jaroslavu Šmídovi, Josefu Josefíkovi, Josefu Šmídovi, Františku Kovaříkovi a mnohým a mnohým dalším.
                                                            Momentka z utkání "Na Pile"

 -josr-