Subtitle

15. dubna 2011

NOVÉ INFORMACE Z ODBORU ŠKOLSTVÍ

Vedoucí Odboru školství Městkého úřadu Uherský brod, paní Markéta Gajdůšková, opět velmi ochotně odpověla na mé dotazy týkající se momentálních problémů kolem školy a mateřské školky.

1. Po ukončení 5. třídy automaticky žáci patří spádově, pro další pokračování výuky, na ZŠ Pod Vinohrady? Nebo je třeba sem dát zvlášť přihlášku stejně tak, jako kdyby někdo chtěl aby jeho  dítě přešlo na jinou z brodských škol?


Po ukončení 5. ročníku patří děti ZŠ Újezdec spádově do ZŠ Pod Vinohrady. V letošním roce ale z důvodu naplněnosti ZŠ Pod Vinohrady budou muset některé děti přejít i do jiných ZŠ, a to do ZŠ Mariánské nám. (nebo ZŠ Na Výsluní). Měli jsme v plánu, že se ve čtvrtek zúčastníme rodičovského sdružení u vás na škole a rodičům to vysvětlíme. Doposud ale nejsou známy počty dětí, které odejdou na gymnázium,byla by tato debata zbytečná. Proto jsme se dohodli s panem ředitelem, že po vyhodnocení přijímacího řízení na gymnázium přehodnotíme možnosti jednotlivých škol a pak se s rodiči setkáme.



2. Jak je možno co nejrychleji provést opravu schodiště u vstupu do školy v Újezdci? Je v katastrofálním stavu. Podniklo vedení školy už nějaké kroky?


Oprava schodiště u vstupu do školy se řeší, odbor investic má zpracovánu cenovou nabídku. Předpokládané náklady činí 105 000 Kč. Ještě musíme dořešit finance a akce bude provedena. Počítám, že to bude v průběhu letních prázdnin.


3. Jaká je možnost získat do školky v Újezdci nové vybavení pro hraní si dětí na zahradě?


Finance do zahrady MŠ - to je věc složitější. Paní ředitelka má pro letošní rok něco již objednáno. Další finance budou záviset na různých dotacích a grantech, které teď nelze předvídat. Z rozpočtu města to bude trochu horší, nemůžu přísun větších prostředků zaručit.

-josr-