Subtitle

29. srpna 2010

ČERNÝ PÁTEK NA SILNICI

V pátek 27. srpna se na silnici vedoucí Újezdcem a Těšovem staly v těsném sledu hned dvě dopravní nehody. Bohužel jedna stála i lidský život.

Toto o ní píše Policie ČR na svých webových stránkách:

  Srazil přecházející ženu                                                       

Tragicky skončila ranní srážka starší ženy s dodávkou v Újezdci v Uherském Brodu. Pět minut po osmé hodině přijížděla od Luhačovic dodávka s pečivem. Její řidič se zřejmě plně nevěnoval situaci před sebou, protože si nevšiml ženy, která začala přecházet silnici. Sedmdesátiletá žena porušila jedno z pravidel silničního provozu a začala silnici přecházet v protisměrném pruhu z pohledu řidiče dodávky. Přešla celý jízdní pruh a až v jízdním pruhu, ve kterém jela dodávka, došlo ke srážce. Řidič dodávky nestačil zabrzdit a vyhnout se ženě. Levou přední částí ji srazil. Žena utrpěla vážná zranění, kterým ještě na místě podlehla. Z předběžně zjištěných informací je ze zavinění této nehody podezřelý řidič dodávky, který se asi plně nevěnoval řízení.

 

Jen o něco později se před motorestem Štěpán srazilo osobní auto s motocyklistou. Tady naštěstí došlo „jen" ke zranění muže na motorce.

Opatrnosti na silnicích není, bohužel, nikdy dost.   

 

-josr-